Sotūs ir maistingi kiaušinių keksiukai nudažyti daržovėmis visomis vaivorykštės spalvomis – kuo daugiau spalvų tuo daugiau sveikatai palankių medžiagų! Kiaušinių keksiukai gali pasitarnauti kaip subalansuotas užkandis, o patiekti su graikišku jogurtu gardintu žolelėmis bus gardus pasirinkimas sotiems pietums ar vakarienei. Skanaus!
Kiaušinių keksiukai
Porcijos: 3
[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
INGREDIENTAI
6 vnt. kiaušinių
0,5 g juodųjų pipirų
150 g saldžiųjų paprikų
100 g smulkiavaisių slyvinių pomidorų
1 g džiovintų krapų
10 g svogūnų laiškų
50 g silpnai sūdytos lašišos
20 g kietojo sūrio
Aliejaus arba kitų riebalų (kepimui)
PAGARDAI
Graikiško jogurto padažas
[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
PARUOŠIMAS
- Nuplauname paprikas, pomidorus, svogūnų laiškus, nusausiname, susmulkiname.
- Maišymo inde suplakame kiaušinius, įdedame pipirų, išmaišome.
- Keksiukų kepimo formą ištepame aliejumi.
- Plaktus kiaušinius lygiomis dalimis padalijame kepimo formoje. Svarbu – keksiuko formelių pilnai neužpildome, kadangi tokiu atveju keksiukai „išlips” per kraštus.
- Į kiekvieną keksiukų formelę įdedame smulkintų paprikų, pomidorų, krapų, svogūnų laiškų, lašišos, viską atsargiai išmaišome.
- Kiekvieną keksiuką gardiname tarkuotu kietuoju sūriu.
- Kepame 180 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
- Valgome šiltus su graikiško jogurto ir žolelių padažu arba atvėsintus perkeliame į sandarų indą ir laikome šaldytuve užkandžiams.