Kiaušinių keksiukai

kiaušinių-keksiukaiSotūs ir maistingi kiaušinių keksiukai nudažyti daržovėmis visomis vaivorykštės spalvomis – kuo daugiau spalvų tuo daugiau sveikatai palankių medžiagų! Kiaušinių keksiukai gali pasitarnauti kaip subalansuotas užkandis, o patiekti su graikišku jogurtu gardintu žolelėmis bus gardus pasirinkimas sotiems pietums ar vakarienei. Skanaus!

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1385″ img_width=”75″]
Kiaušinių keksiukai

Porcijos: 3

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
INGREDIENTAI

6 vnt. kiaušinių
0,5 g juodųjų pipirų
150 g saldžiųjų paprikų
100 g smulkiavaisių slyvinių pomidorų
1 g džiovintų krapų
10 g svogūnų laiškų
50 g silpnai sūdytos lašišos
20 g kietojo sūrio
Aliejaus arba kitų riebalų (kepimui)

PAGARDAI

Graikiško jogurto padažas

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
PARUOŠIMAS
  1. Nuplauname paprikas, pomidorus, svogūnų laiškus, nusausiname, susmulkiname.
  2. Maišymo inde suplakame kiaušinius, įdedame pipirų, išmaišome.
  3. Keksiukų kepimo formą ištepame aliejumi.
  4. Plaktus kiaušinius lygiomis dalimis padalijame kepimo formoje. Svarbu – keksiuko formelių pilnai neužpildome, kadangi tokiu atveju keksiukai „išlips” per kraštus.
  5. Į kiekvieną keksiukų formelę įdedame smulkintų paprikų, pomidorų, krapų, svogūnų laiškų, lašišos, viską atsargiai išmaišome.
  6. Kiekvieną keksiuką gardiname tarkuotu kietuoju sūriu.
  7. Kepame 180 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
  8. Valgome šiltus su graikiško jogurto ir žolelių padažu arba atvėsintus perkeliame į sandarų indą ir laikome šaldytuve užkandžiams.
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply