Grikių košė su lašiša ir svogūnų laiškais
Porcijos: 1
INGREDIENTAI
60 g grikių kruopų
50 g silpnai sūdytos lašišos
10 g svogūnų laiškų
0,2 g druskos
PARUOŠIMAS
- Grikių kruopas ruošiame iš vakaro: perrenkame, nuplauname šaltu vandeniu, užmerkiame.
- Ryte grikių kruopas kartu su vandeniu ir druska užverdame.
- Tik užvirus išjungiame ir paliekame brinkti, apie 10–15 minučių. Košėje kruopos turi būti gerai išbrinkę, minkštos, nepakeitusios formos ir nesulipusios.
- Kol kruopos brinksta susmulkiname lašišą ir svogūnų laiškus.
- Išbrinkusius grikius perkeliame į dubenėlį, gardiname lašiša bei svogūnų laiškais.
- Skanaus!