Grikių košė su lašiša ir svogūnų laiškais

grikių-košė-su-lašiša

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1385″ img_width=”75″]
Grikių košė su lašiša ir svogūnų laiškais

Porcijos: 1

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
INGREDIENTAI

60 g grikių kruopų
50 g silpnai sūdytos lašišos
10 g svogūnų laiškų
0,2 g druskos

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
PARUOŠIMAS
  1. Grikių kruopas ruošiame iš vakaro: perrenkame, nuplauname šaltu vandeniu, užmerkiame.
  2. Ryte grikių kruopas kartu su vandeniu ir druska užverdame.
  3. Tik užvirus išjungiame ir paliekame brinkti, apie 10–15 minučių. Košėje kruopos turi būti gerai išbrinkę, minkštos, nepakeitusios formos ir nesulipusios.
  4. Kol kruopos brinksta susmulkiname lašišą ir svogūnų laiškus.
  5. Išbrinkusius grikius perkeliame į dubenėlį, gardiname lašiša bei svogūnų laiškais.
  6. Skanaus!
Dalintis
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply