Šokoladiniai mini triufeliai

šokoladiniai mini triufeliai

Šokoladiniai mini triufeliai smaguriams! Puiki idėja valgomoms Kalėdų dovanoms ir ne tik. Kąsnio dydžio mini triufeliai tiks ir tiems saldiems norams „prie kavos ar arbatos” patenkinti. Pagaminti su riešutais, kurie triufelius papildo augalinės kilmės baltymais bei skaidulinėmis medžiagomis, datulėmis ir kakavos milteliais (puikus magnio ir antioksidantų šaltinis)! Labai paprasta ir be galo skanu!

šokoladiniai mini triufeliai

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1385″ img_width=”75″]
Šokoladiniai mini triufeliai

Porcijos: išeina apie 65 mini triufeliai

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
Ingredientai

1 puodelio (150 g) lazdynų riešutų
3/4 puodelio (100 g) migdolų
1 1/2 puodelio (250 g) datulių be kauliukų (apie 14 Medjool rūšies datulių)
1/3 puodelio (60 g) kakavos miltelių + 2 valg. š. apvolioti
2 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. vandens
1/2 arb. š. jūros druskos

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
Metodas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 15–20 minučių. Visiškai atvėsinkite. Popieriniu arba paprastu virtuviniu rankšluosčiu stipriai patrinkite lazdynų riešutus, kad nuvalytumėte kuo daugiau riešutų odelės, bet nesijaudinkite, jei tam tikrose vietose odelės tiesiog nepavyksta nulupti. Migdolų valyti nereikia.
  3. Datules porai minučių pamerkite šiltame vandenyje. Nupilkite mirkymo vandenį, datules nusausinkite.
  4. Į maisto smulkintuvo indą su „S“ raidės formos peiliuku suberkite skrudintus lazdynų riešutus bei migdolus, susmulkinkite iki miltų konsistencijos. Tuomet sudėkite datules, suberkite kakavą, druską ir supilkite klevų sirupą. Viską smulkinkite, kol ingredientai pradės lipti vieni su kitais. Paimkite šiek tiek masės ir paspauskite tarp pirštų, jei ji limpa, vadinasi, puikiai tinka triufelių gamybai, jei ne, tuomet pilkite po šaukštą vandens ir dar kartelį permaišykite, kol ingredientai pradės lipti vieni su kitais.
  5. Suformuokite kąsnio dydžio rutuliukus ir išdėliokite kaip kareivėlius ant kepimo poperiaus. Ant viršaus pabarstykite (geriausia per sietelį) kakavos, o po to atsargiai rankomis visus triufelius išvoliokite, kad pasidengtų kakava iš visų pusių.
  6. Dar puikesniam rezultatui prieš valgydami palaikykite šaldytuve 1–2 valandas.
  7. Likučius laikykite sandariame inde, šaldytuve iki poros savaičių.
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply