logo
  • HOME
  • APIE
  • KONSULTACIJOS
  • BLOGAS
  • RECEPTAI
  • KONTAKTAI
logo
Solamita Nutrition
Prev
kalėdos-kaip-išgyventi 0
Kalėdos – kaip išgyventi?
04 December 2018
Next
šokoladiniai mini triufeliai 0
Šokoladiniai mini triufeliai
18 December 2018
Pietūs / Vakarienė
Lęšių troškinys
December 6, 2018 by Solamita in Pietūs / Vakarienė

lęšių-troškinys

Šaltuoju sezonu troškinys yra vienas geriausių būdų ne tik užkurti židinį savo pilveliuose ir susišildyti, bet taip pat į savo mitybą įtraukti tamsiai žalių lapinių daržovių. Na o kai troškinys yra pats skaniausias pasaulyje, tai padaryti dar lengviau! Po tokio pareiškimo receptas privalo būti tikrai geras, taip? Labai tikiuosi jūsų nenuvilti! Lęšių troškinys mūsų virtuvės svečias jau daugiau nei 4 metai ir nors receptas per tą laiką labai daug kartų pasikeitė, šiandien dalinuosi pačiu geriausiu variantu (kol kas)! Šis lęšių troškinys yra puikus pasirinkimas „pirmadieniams be mėsos” (angl. Meatless Monday; paaiškinimas – mitybos, sveikatos ir aplinkos apsaugos kampanija / tradicija pasaulyje skatinanti paįvairinti savo mitybą), kadangi čia jos tikrai nepasigesite – lęšių troškinys yra be galo sotus! Šis patiekalas taip pat atitinka mano šūkį „gamink vieną kartą, o valgyk du arba daugiau”! Pasigaminus vakarienei galėsite mėgautis šiltais ir sočiais kitos dienos pietumis. Troškinys taip pat, be jokių sunkumų, gali būti užšaldytas!

Lęšių troškinys

Porcijos: 4-6

Ingredientai

2+ valg. š. alyvuogių aliejaus
1 geltonasis svogūnas
4+ skiltelės česnako
2 arb. š. kario prieskonių (naudojau Sonnentor firmos prieskonių mišinį)
1 valg. š. tarkuotos šviežios imbiero šaknies
1/4 arb. š. maltos ciberžolės
1/2 arb. š. kmyninio kumino sėklų
1/2 arb. š. pankolio sėklų
1/4 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
1 skardinė (400 ml) kokosų pieno
1 raudonoji paprika
1 1/2 puodelio (250 g) raudonųjų lęšių
1+ puodelis (250 ml) vandens
2-4 saujos žalių lapinių kopūstų KALE arba špinatų
Himalajų rožinės druskos ir juodųjų pipirų, pagal skonį

Pagardai

Šviežios kalendros lapeliai
Ryžiai (rudi, laukiniai, basmati), bolivinė balanda arba orkaitėje keptos daržovės

Metodas
  1. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, įberkite žiupsnį druskos. Sumažinkite ugnį ir lėtai, vis pamaišydami, kepinkite apie 8–10 minučių arba tol, kol svogūnas suminkštės ir taps permatomas.
  2. Suberkite smulkintą česnaką, prieskonius bei įtarkuokite imbiero šaknį, maišydami kepkite 1–2 minutes.
  3. Sukrėskite smulkintus pomidorus, supilkite kokosų pieną, kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir raudonuosius lęšius. Gerai išmaišykite.
  4. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir uždengę lėtai virkite apie 25-30 minučių arba kol lęšiai išvirs. Patikrinkite jau po 10 minučių – jei pasirodys, jog trūksta skysčio ir lęšiai sunkiai verda tuomet įpilkite vandens (apie puodelį, jei reikės – daugiau). Svarbu su vandeniu nepersistengti, nes kitu atveju mūsų troškinys pavirs į lęšių sriubą (kas, tiesą sakant, nėra taip jau ir blogai!).
  5. Pabaigoje paragaukite ir pagal skonį pasūdykite. Įmaišykite smulkintą žalią lapinį kopūstą KALE arba špinatus, uždenkite ir dar 1–2 minutes pašildykite, kad suminkštėtų. Nukaiskite.
  6. Patiekite dar karštą su rudaisiais ryžiais bei šviežios kalendros lapeliais arba kitais jūsų pasirinktais pagardais.
  7. Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4–5 dienų. Galite užšaldyti.
5 Comments
  • Gamink 1 valgyk 2
  • Paprastai ir greitai
4 Like!
Share
Solamita

Solamita Lukauskė - D. Britanijoje registruota natūropatinės mitybos specialistė Dip NNT, MNNA, GNC

There are 5 comments on this post
  1. Gamink vieną kartą, valgyk du arba daugiau - Solamita Nutrition
    December 06, 2018, 10:57 am
    Leave reply

    […] Lęšių troškinys […]

  2. Korne
    January 12, 2019, 2:16 pm
    Leave reply

    Solamita, kaip skanu!

    • Solamita
      January 12, 2019, 4:55 pm
      Leave reply

      Kaip smagu, kad patiko! 🙂

  3. Korne
    January 16, 2019, 8:47 pm
    Leave reply

    As tik su lesiais vargstu, vis perverdu 🙄

    • Solamita
      January 17, 2019, 10:46 am
      Leave reply

      Jei naudojate raudonus skaldytus, tai jie visada atrodys, kaip pervirę, tačiau tokios konsistencijos ir reikia šiam lęšių troškiniui!

Leave a reply

Click here to cancel reply.

Sveiki atvykę!

Noriu, kad kiekvieną dieną šioje svetainėje rastumėte ką nors naudingo, pasisemtumėte ne tik naujos informacijos bet ir įkvėpimo virtuvėje, naujų receptų, na o visų svarbiausia – kad atėjus čia būtų gera, linksma, įdomu ir smagu.

Ačiū, kad lankotės!

Naujausi įrašai

  • Karamelizuoti riešutai su sezamu
  • Juodojo šokolado lašeliai
  • Šokoladiniai sausainiai
  • Saldžiosios bulvytės su čiobreliais
  • Saulėje džiovintų pomidorų humusas

Kategorijos

  • Garnyrai
  • Gėrimai / Kokteiliai
  • Maistas mintims
  • Mityba
  • Pietūs / Vakarienė
  • Pusryčiai
  • Receptai
  • Saldžiai
  • Salotos
  • Straipsniai
  • Užkandžiai
  • Veganiški

KVIEČIU ĮSIGYTI

Metuose turime 365 dienas, įsivaizduokite, kas nutiktų, jei kiekvieną dieną įgyvendintumėte po vieną sveikatai palankų pokytį – tai juk 365 pokyčiai metuose. Mažais žingsneliais, kiekvieną dieną!

Ieškoti

© 2019 Solamita Nutrition
logo
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Sutinku Plačiau