CUKRAUS GIDAS
Informacinis gidas
Cukraus gidas – viskas, ką vertėtų žinoti apie pridėtinį („laisvą”) cukrų – vienoje vietoje.
Cukraus gide rasite:
- kas yra pridėtinis („laisvas“) cukrus;
- kas nėra pridėtinis („laisvas“) cukrus;
- pagrindiniai pridėtinio cukraus šaltiniai;
- pridėtinio cukraus žymėjimo terminai;
- kaip atpažinti cukrų maisto produkto etiketėje;
- kaip žinoti kada maisto produktuose (kietuose produktuose bei gėrimuose) yra daug / mažai cukraus; kaip pasirinkti sveikatai palankiai;
- ką vertėtų žinoti apie vaisių ir daržovių sultis bei trintus kokteilius;
- praktiški patarimai, kaip sumažinti pridėtinio cukraus suvartojimą;
- pridėtinio cukraus paros normos skirtingo amžiaus asmenims;
- literatūra – norintiems sužinoti daugiau;
- + 2 atmintinės, kurias atsispausdinę, aktualią informaciją visada turėsite po ranka!
Puslapiai: 4
Formatas: PDF failas
Autorė: mitybos specialistė Solamita Lukauskė