Žalias omletas

Mano mielosios moterytės jau tikrai žino, jog visada skatinu į mitybos racioną įtraukti daugiau tamsiai žalių daržovių, o tos, kurios seka hormonų balanso protokolus dažnai siekia net keturių porcijų per dieną! Natūrali folio rūgšties forma tamsiai žaliose lapinėse daržovėse itin aktualu nėštumą planuojančioms bei besilaukiančioms moterims, karotenoidai liuteinas ir zeaksantinas, kurių taip pat gausu špinatuose – labai reikšmingi akims, bei gausybė kitų sveikatai naudingų antioksidantų, vitaminų ir mineralų, kuriuos palanku įtraukti į savo kasdienę mitybą!

Svarbiausias klausimas visgi išlieka KAIP į tą mitybą įtraukti daugiau daržovių, ypač tų „neįdomių“, tamsiai žalių lapinių, tokių kaip špinatai. Norėdama atsakyti į šį klausimą visada stengiuosi sugalvoti kokių nors triukų, kaip ir kur tas daržoves galėtume paslėpti, kaip jų suvalgyti šiek tiek daugiau, tai šis žalias omletas yra vienas nerealiausių būdų tai padaryti!

Špinatų skonio tikrai nejausite, o ta žalia omleto spalva tiks nuotaikai pakelti. Manau net vaikus būtų įmanoma šiek tiek „apgauti“ (būtinai praneškit, jei pabandysite!). Receptu dalinuosi ramia širdimi, kadangi teko vaišinti ne vieną svečią, o įvertinimai buvo labai teigiami. Šis žalias omletas puikiai tiks pusryčiams, pietums bei vakarienei. Skanaus!

Žalias omletas

Porcijos: 1

Ingredientai

2 ekologiški kiaušiniai
1 didelė sauja špinatų
Žiupsnelis Himalajų rožinės druskos ir juodųjų pipirų
6 vyšniniai pomidoriukai
1 arb. š. džiovinto baziliko
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. fetos sūrio (iš avių ir ožkos pieno)
Juodųjų pipirų, pagal skonį
1 arb. š. pesto padažo (nebūtinai, bet labai skanu)

Metodas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros (su ventiliatoriumi). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Paruoškite vyšninius pomidoriukus: nuplaukite, supjaustykite pusiau, apšlakstykite aliejumi, baziliku, druska bei pipirais. Išmaišykite rankomis, kad gerai pasidengtų ir išdėliokite ant skardos. Pašaukite į orkaitę apie 10-15 min.
  3. Kol pomidoriukai kepa, kokteilių maišytuvu suplakite kiaušinius kartu su špinatais bei žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
  4. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir supilkite paruoštą žaliojo omleto masę. Kepkite ant vidutinio karščio apie 3 minutes.
  5. Sumažinkite karštį, apverskite žalią omletą ir kepkite dar 1-2 minutes.
  6. Patiekite lėkštėje su keptais vyšniniais pomidoriukais bei trupintu fetos sūriu. Jei naudojate pesto padažą tuomet jį užtepkite ant pačio omleto.
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply