Teriyaki lašiša su daržovėmis

Visa laimė tikrai slypi paprastume. Nors Teriyaki lašiša skamba kiek neįprastai, tačiau lengviau paruošiamo karšto sotaus ir sveiko patiekalo turbūt nelabai ir įmanoma rasti. Tokia vakarienė tikrai nereikalaus didelių pastangų, o viską pašovus į orkaitę galima toliau eiti rūpintis reikalais arba ilsėtis.

Padažas „Teriyaki“ yra japoniškas prieskoninis padažas, kurį galima nusipirkti parduotuvėje. Tačiau parduotuvėje pirkto padažo sudėtis ne visada džiugina, o mes lengvai galime pasigaminti savo ir tik iš 3 ingredientų. Labai greitai ir labai paprastai! Taip pat pirktiniame Teriyaki padaže visada rasite kokio nors saldiklio. Nors galima įdėti ir čia, tačiau pastebėjau, jog tikrai nėra būtina.

Nors šiam receptui pasirinkau brokolius ir cukinijas, galite rinktis bet kurią jums patinkančią daržovę. Vakarienė kiekvieną kartą gali būti vis kitokia!

Teriyaki lašiša su daržovėmis

Porcijos: 2

Ingredientai

2 lašišos filė
1 valg. š. alyvuogių aliejaus + kepimui
1 valg. š. Dižono garstyčių
1 valg. š. sojų padažo TAMARI (galima pakeisti kokosų amino rūgščių padažu, kuriame nėra sojos angl. coconut aminos)
1 arb. š. sezamo sėklų (aš naudojau juodąsias)
2 cukinijos
1 brokolinis kopūstas
Himalajų rožinės druskos, juodųjų pipirų bei rūkytos arba saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį
4 česnako skiltelės

Metodas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Paruoškite Teriyaki padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. Dižono garstyčių bei 1 valg. š. Tamari padažo ir padėkite į šalį.
  3. Paruoškite daržoves: nuplaukite ir supjaustykite. Cukinijas – griežinėliais, o brokolinį kopūstą – nedideliais žiedynais.
  4. Sudėkite daržoves į paruoštą skardą, apšlakstykite aliejumi ir prieskoniais, įspauskite česnakus. Visas daržoves labai gerai išmaišykite (išmasažuokite) rankomis.
  5. Skardos viduryje padarykite šiek tiek vietos ir padėkite lašišos filė gabalėlius. Ant lašišos užtepkite paruoštą Teriyaki padažą ir pabarstykite sezamo sėklų.
  6. Viską pašaukite į orkaitę 25-30 minučių arba kol iškeps. Patikrinkite po 15 minučių.
  7. Skanaus!
Užrašai

Veganiškai versijai žuvį galite pakeisti ekologišku tofu. Jei bandysite, labai lauksiu atsiliepimų.

Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply