Saldžiosios bulvytės su čiobreliais

Orkaitėje keptos saldžiosios bulvytės su čiobreliais

Orkaitėje keptos saldžiosios bulvytės su čiobreliais patiektos su pačiu skaniausiu saulėje džiovintų pomidorų humusu. Nesumeluosiu sakydama, jog šis „duo” yra vienas populiariausių užkandžių/garnyrų vakarėlių metu – pasiteisinęs net per kūčias ir kalėdas, kuomet stalai nukrauti skaniausiais valgiais. Taip paruoštos saldžiosios bulvytės gali taip pat pasitarnauti kaip pagrindinio valgio garnyras kai norisi pakeisti įprastas bulves ir šiek tiek paįvairinti patiekalą, kuriame, galbūt, trūksta oranžinės spalvos? O geriausia dalis yra ta, jog paragavusios šių namuose ruoštų bulvyčių, prekybose centruose esančių šaldytų gruzdintų bulvių lazdelių tikrai nepasiilgsite!

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1385″ img_width=”75″]
Saldžiosios bulvytės su čiobreliais

Porcijos: 4-8

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
Ingredientai

4 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (batatai)
Alyvuogių aliejus kepimui
1/2 puodelio migdolų miltų
1 arb. š. Himalajų rožinės druskos
1/2 arb. š. česnakų miltelių
1/2 arb. š. juodųjų pipirų
1/2 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
Kelios šviežių čiobrelių šakelės

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
Metodas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir padėkite į šalį.
  2. Pasiruoškite bulves: nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite panašaus storio pagaliukais.
  3. Bulvių pagaliukus sudėkite į didelį dubenį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, rankomis gerai išmaišykite, kad visi bulvių pagaliukai pasidengtų aliejumi.
  4. Pasiruoškite prieskonių mišinį: atskiroje lėkštėje migdolų miltus sumaišykite su česnakų milteliais, juodaisiais pipirais, druska, malta saldžiąja paprika bei šviežiais nuskabytais čiobrelių lapeliais.
  5. Imkite po vieną saldžiosios bulvės pagaliuką ir jį apvoliokite prieskonių mišinyje, dėkite į skardą.
  6. Saldžiųjų bulvių pagaliukus skardoje išdėliokite tolygiai palikdami nedidelius tarpus tarp pagaliukų.
  7. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25-35 minutes. Jei norite, kad bulvytės būtų traškesnės kepkite šiek tiek ilgiau, jei minkštesnės – trumpiau. Jau po 20 minučių galite ragauti ar iškepė. Kepimo laikas taip pat priklausys nuo to kaip stambiai supjaustytos bulvytės.
  8. Patiekite su saulėje džiovintų pomidorų humusu.
Užrašai

Vietoj migdolų miltų galite naudoti kokosų miltus!

Comments
Dalintis
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply