Laukiant svečių vakarienei vienas svarbiausių atributų man yra užkandžiai, todėl mane visada gelbėja įvairiausios užtepėlės patiektos su priedais pvz., šviežios daržovių lazdelės, saldžiosios bulvytės su čiobreliais arba sėklų traškiai – ne tik be galo skanu, bet ir maistinga! Įprastas humusas (avinžirnių užtepėlė) jau turbūt nė vieno nebestebina, tačiau net šią užtepėlę galime prikelti antram gyvenimui šiek tiek pakeisdami receptą ir pridėdami naujų gardžių ingredientų. Būtent šis saulėje džiovintų pomidorų humusas yra vienas mano favoritų, patvirtinantis kokią didžiulę įtaką patiekalui gali turėti vienas vienintelis ingredientas! Žinau, jog dauguma jūsų yra ištikimi klasikinio humuso fanai, kurį dauguma gaminasi beveik kiekvieną savaitę užkandžiams – galbūt atėjo laikas savo užkandžius šiek tiek paįvairinti? Pažadu, nenusivilsite! Bėgam į virtuvę?
Saulėje džiovintų pomidorų humusas
Porcijos: ~12
Ingredientai
3 puodeliai (480 g) šviežiai virtų arba konservuotų avinžirnių (apie 2 skardinės)
6 didelių saulėje džiovintų pomidorų (skaniausia su aliejuje konservuotais pomidorais)
1/3 puodelio (80 ml) aukščiausios kokybės pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
1/2 citrinos sulčių
1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
1 arb. š. Himalajų rožinės druskos
Metodas
- Avinžirnius gerai nuplaukite ir nusausinkite, jei naudojate konservuotus.
- Visus humuso ingredientus sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvo indą.
- Smulkinkite iki vientisos masės.
- Laikykite sandariame inde šaldytuve iki savaitės.
Užrašai
Humusas gali būti patiekiamas su šviežiomis daržovių lazdelėmis (pvz., morkos, salierai, agurkai, saldžioji paprika), saldžiosiomis bulvytėmis su čiobreliais, krekeriais arba sėklų traškiais, puikiai tinka gardinti salotas arba sumuštinius.