Bananų ledai su šokolado glaistu
Bananų ledai su šokolado glaistu

Bananų ledai su natūraliu namų gamybos šokolado glaistu… Niam! Tiems, kurie dar nebandė, galbūt bus sunku patikėti, kad bananai gali bent lašeliu priminti tikrus ledus, tačiau tiesa yra ta, jog tikrai gali. Tam, kad įsitikintumėte bananų universalumu – pabandykite pernakt šaldytus bananus sutrinti maisto smulkintuvu, neabejoju, jog rezultatas jus maloniai nustebins.

Bananų ledai yra mūsų naminių desertų sąrašo viršuje, kadangi šį gardumyną itin lengva pagaminti. Nors tikrų ledų nuvertinti negaliu, nes jie labai skanūs, tačiau bananų ledai savo skoniu ir tekstūra nelabai nusileidžia originalui. O svarbiausia, jog tai yra sveikesnė alternatyva norintiems pasilepinti mažiau cukraus turinčiu natūraliu skanėstu. Šiuose leduose nėra pieno produktų bei glitimo, todėl puikiai tiks ir kažko netoleruojantiems. Svarbiau už ledus, šiuo atveju, yra naminis šokoladas, kuris, užpylus ant šaltų ledų, sukietėja ir pavirsta į nuostabiai skanų šokolado glaistą, kurį galima laužyti šaukštu, o tai teikia kažkokį nerealų pasitenkinimą!

Bananų ledai su šokolado glaistu

Porcijos: 1

Jar

Ingredientai

1 šaldytas bananas
1/4 puodelio (60 ml) pieno (naudojau riešutų pieną)
1 valg.š. kokosų aliejaus
1 arb.š. kakavos
1 arb.š. kokosų cukraus arba klevų sirupo
1 valg.š. smulkintų riešutų arba sėklų
1 datulė

Pot

Metodas

  1. Bananą nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais ir palikite šaldiklyje pernakt.
  2. Pasiruoškite šokolado glaistą: nedideliame prikaistuvyje ant mažos ugnies lėtai maišydami ištirpinkite kokosų aliejų. Nukaiskite. Įmaišykite kokosų cukrų arba klevų sirupą bei kakavą. Padėkite į šalį.
  3. Susmulkinkite riešutus bei datulę ir padėkite į šalį.
  4. Į smulkintuvą sudėkite šaldytus bananus su pienu ir smulkinkite iki kreminės ledų konsistencijos.
  5. Jei peiliukas prasisuka, sustabdykite smulkintuvą, su mentele viską nuvalykite nuo indo sienelių ir toliau smulkinkite.
  6. Pagamintus bananų ledus perkelkite į ledainę arba kitą jūsų pasirinktą serviravimo indą.
  7. Ledus apliekite naminiu šokolado glaistu ir pabarstykite smulkintų riešutų ir datulės gabalėlių.
  8. Skanaus!

Užrašai

Tam, kad ledų gamybai bananų nereikėtų visada specialiai šaldyti, rekomenduoju šaldiklyje paskirti vietos nesunaudotiems bananams laikyti. Aš pati šaldiklyje turiu dėžutę, kurioje visada būna šaldytų bananų. Į šią dėžutę dažniausiai įdedu nesunaudotas bananų puseles pavyzdžiui iš kokteilių gamybos, kartais bananų tiesiog nespėjam suvalgyti, o tam, kad jie visai nepernoktų, tokius bananus taip pat įmetu į šaldiklį, ledų arba kokteilių gamybai vėlesniam laikui.

Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply