Avižiniai sausainiai

avižiniai-sausainiai

Gardūs, maistingi ir itin lengvai paruošiami avižiniai sausainiai, kurių sudėtis gali atspindėti ne tik spintelių turinį, bet ir mūsų nuotaiką (žinoma, geriau, kad ji būtų linksma, šokoladinė ir dar pagardinta cinamonu)! Skanių sausainių eksperimentuojant!

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1385″ img_width=”75″]
Avižiniai sausainiai

Viso: 14 sausainių

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
INGREDIENTAI

100 g trintų bananų
100 g obuolių tyrės
1 1/4 stiklinės (125 g) visų grūdo dalių avižinių dribsnių
2 v. š. (20 g) moliūgų sėklų
2 v. š. (18 g) saulėgrąžų
1 v. š. (10 g) ispaninių šalavijų (chia) sėklų
1/4 stiklinės (25 g) kokosų drožlių
1/2 a. š. (2 g) cinamono
60 g džiovintų abrikosų
1/4 stiklinės (40 g) juodojo šokolado

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
PARUOŠIMAS
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  3. Šakute sutriname bananą ir sumaišome su visais kitais ingredientais, išskyrus juodąjį šokoladą ir abrikosus. Paliekame 2–3 minutes brinkti.
  4. Šokoladą ir abrikosus susmulkiname, atsargiai įmaišome.
  5. Paruoštą sausainių masę šaukštu dedame į skardą, formuojame sausainius. Procesui palengvinti naudojame sausainių formelę.
  6. Kepame apie 12–15 minučių. Paskutines minutes sausainius prižiūrime, kad nesudegtų.
  7. Ištraukus iš orkaitės leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.
  8. Likučius laikome sandariame inde šaldytuve.
  9. Skanaus!
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply