Karamelizuoti riešutai su sezamu

aramelizuoti-riešutai-su-sezamu

Jei ta pati saujelė nesūdytų riešutų ir sėklų įgriso iki gyvo kaulo ir todėl vis dažniau ir dažniau randate save parduotuvėje nuvinguriavusią prie „sveikų“ batonėlių oazės, tuomet siūlau į savo arsenalą įtraukti du paprastus, bet ne prastus receptus, kurie kiekvieną užkandžių dėžutę prikels antram gyvenimui! Karamelizuoti riešutai su sezamų sėklomis kartu su juodojo šokolado lašeliais – super duo visoms progoms! Taip paruošti riešutai taip pat puikiai tiks pagardinti rytinę košę arba jogurtą su namine granola!

juodojo-šokolado-lašeliai_karamelizuoti-riešutai

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1385″ img_width=”75″]
Karamelizuoti riešutai su sezamu

Porcijos: 4

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
Ingredientai

100 g (apie 2/3 puodelio) riešutų (aš naudojau pekaninių karijų riešutus)
2 valg. š. sezamo sėklų
1 arb. š. kokosų aliejaus
1 valg. š. klevų sirupo, medaus arba agavų sirupo
1/2 arb. š. cinamono
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
Metodas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros (su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Prikaistuvyje ant nedidelio karščio ištirpinkite kokosų aliejų, į tą patį indą supilkite klevų sirupą, vanilę bei cinamoną, išmaišykite. Suberkite riešutus bei sezamų sėklas ir viską dar kartą gerai išmaišykite, kad riešutai pasidengtų.
  3. Perkelkite riešutus į kepimo skardą, išskleiskite.
  4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 5 minutes. Po 5 minučių viską permaišykite ir kepkite dar 5 minutes, kol pasiskleis nuostabus aromatas.
  5. Ištraukę iš orkaitės leiskite riešutams atvėsti kepimo skardoje, galite juos permaišyti, kad geriau išdžiūtų, taptų traškūs ir nesuliptų. Nepergyvenkite jei riešutai tik ištraukti iš orkaitės atrodys drėgni, viskas sukietės riešutams atvėsus.
  6. Atvėsusius riešutus padalinkite į užkandžių dėžutes.
Užrašai

Karamelizuoti galite bet kokius jūsų mėgstamus riešutus. Aš labiausiai mėgstu taip paruoštus pekaninių karijų riešutus ir migdolus!

Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

Leave a reply