Avižiniai bananų blynai su cinamonu

Avižiniai bananų blynai su cinamonu

Kad sekmadienis būtų šiek tiek saldesnis, bet ne per daug saldus, į pagalbą ateina avižiniai bananų blynai su cinamonu (be jokio pridėtinio cukraus ir miltų). Šiems bananų blynams reikalingi tik 5 ingredientai ir aš garantuoju, jog beveik visus (arba visus) ingredientus rasite savo namuose! Bananų blynai puikiai tiks su šviežiais vaisiais, galbūt šiek tiek klevų sirupo, jei norisi saldžiau arba šaukštu jogurto ir maža saujele smulkintų graikinių riešutų. Palepinkite tokiais pusryčiais save arba savo mylimuosius!

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1385″ img_width=”75″]
Avižiniai bananų blynai su cinamonu

Porcijos: 2

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1285″ img_width=”100″]
Ingredientai

4 ekologiški kiaušiniai
1 bananas
1/2 arb. š. cinamono
1/2 puodelio (50 g) avižinių dribsnių
1/4 puodelio (25 g) nesaldintų kokoso drožlių
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtinai, bet labai skanu)

Pagardai

Jogurtas
Šviežios arba šaldytos uogos
Smulkinti riešutai
Klevų sirupas

[just_icon icon_type=”custom” icon_img=”1286″ img_width=”100″]
Metodas
  1. Nedideliame dubenėlyje suplakite kiaušinius ir sumaišykite su šakute trintu bananu bei vanile.
  2. Į dubenį suberkite avižas, kokoso drožles bei cinamoną, gerai išmaišykite ir palikite apie 10 minučių, kad išbrinktų.
  3. Keptuvėje išlydykite gabalėlį kokosų aliejaus, naudodami valgomąjį šaukštą formuokite nedidelius blynelius, apie keturis vienam kepimui ir kepkite ant vidutinio karščio apie 3 minutes.
  4. Sumažinkite karštį, apverskite blynelius ir kepkite dar 1-2 minutes arba kol iškeps.
  5. Patiekite lėkštėje su jūsų pasirinktais pagardais. Skanaus!
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

There are 4 comments on this post
  1. Eglė
    13 rugpjūčio, 2018, 5:19 pm

    Kepsim šituos būtinai! Anksčiau kepdavau pagal Green Kitchen Stories bananinius, tik be avižinių dribsnių, tai šitie manau irgi labai patiks 🙂

    • Solamita
      27 rugpjūčio, 2018, 8:24 am

      Labas, Eglute! Super! Labai tikiuosi, kad tiks ir patiks 🙂 Šitie gaunasi tokie kietesni dėl avižų, bet tą kietumą irgi galima „reguliuoti” su avižų kiekiu, pagal skonį 🙂

  2. Juliana
    16 rugsėjo, 2018, 8:10 am

    Sveiki. Sakykite, aš esu girdėjusi, kad avižinius dribsnius reikėtų keisti avižomis, kadangi jų maistinė vertė daug didesnė. Ar tai tiesa? Pastaruoju metu dribsnių savo lentynoje net ir nebeturiu 🙂
    O kuom patartumėte keisti avižinius dribsnius? Ar su jais vis dėl to blynukai išeina geriausiai?

    • Solamita
      16 rugsėjo, 2018, 8:57 am

      Sveiki Juliana,

      Visų pirma labai malonu, kad čia lankotės! 🙂

      Taip tikrai, avižų yra visokių, tai tos apie kurias jūs kalbate yra neskaldytos avižų kruopos (toks dar grūdelis), kurias reikia mirkyti ir ilgai ilgai virti, tikrai labai geras pasirinkimas jei, pavyzdžiui, valgote košes pusryčiams. Kitas variantas, šiek tiek apdorotas, yra pilno grūdo stambūs avižų dribsniai, tai jų forma jau bus kaip dribsnių, bet vis tiek jie dar turi visas reikalingas dalis įskaitant ir sėlenas, tai šituos mes čia ir naudojame blynuose. Na o paskutinė forma avižų tai yra užpilamos, greito paruošimo avižos. Jos irgi gali turėti savo vietą mityboje, bet nėra tokios naudingos 🙂 Šiame recepte galite išvis avižų nedėti, bet blynukai tuomet gausis tokie labai minkšti, avižos suteikia kietumo ir formą, bet įmanoma 🙂

      Šilčiausi linkėjimai,
      S.

Leave a reply