Kokosiniai blynai be grūdinių kultūrų

Kokosiniai blynai be grūdinių kultūrų

Blynai be kvietinių miltų ir be jokių kitų grūdinių kultūrų tokių kaip ryžiai, grikiai, avižos, rugiai ir kt? Sudominai, papasakok truputį daugiau! Žinodama, jog esate sekmadieninių blynų kepimo fanai (o ar įmanoma kitaip?), nusprendžiau jums pasiūlyti kažką naujo. Taigi, kuo šie blynai skiriasi nuo įprastų tradicinių blynų? Pirma, įprastus ingredientus, tokius kaip kvietiniai miltai, turinčius daug angliavandenių, keičia kokosų produktai, kuriuose daugiau baltymų. Praktikoje pastebėjau, jog dauguma mano klienčių moterų (įskaitant ir mane pačią) jaučiasi daug geriau rytą pradėjusios nuo šiek tiek mažiau angliavandenių turinčių patiekalų. Tokių pusryčių pagalba ilgiau išliekame sotūs ir išvengiame užkandžiavimo nepraėjus nė valandai po pusryčių. Antra, norėjau, jog šis patiekalas būtų naudingas žarnynui dėl blynuose esančių skaidulinių medžiagų – didelis ačiū balkšvojo gysločio sėklų luobelėms bei kokosų miltams. Trečia, norėjau, kad blynai būtų be glitimo bei pieno produktų tam, kad visi, įskaitant tuos, kurie turi vengti pieno produktų bei glitimo dėl sveikatos priežasčių, galėtų jais pasimėgauti. Noriu užbėgti įvykiams už akių ir pasakyti, jog tikrai nėra nieko blogo kartais pasimėgauti tradiciniais blynais, tačiau visada smagu turėti alternatyvų. Todėl šiandien ant stalo garuoja blynai be kvietinių miltų ir kitų grūdinių kultūrų. Skanaus!

Kokosiniai blynai be grūdinių kultūrų

Porcijos: 2 (išeina apie 6 vidutinio dydžio blynai)

Ingredientai

4 laisvėje laikomų vištų kiaušiniai
1/4 puodelio (60 ml) migdolų pieno
1 arb. š. ištirpinto kokosų aliejaus + kepimui
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1/3 cup (30g) kokosų miltų
1 arb. š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių
1/2 arb. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

Pagardai

Jogurtas (aš naudojau kokosų)
Klevų sirupas
Šviežios arba šaldytos uogos

Metodas
  1. Maisto smulkintuve sumaišykite drėgnus ingredientus: kiaušinius, migdolų pieną, lydytą kokosų aliejų, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kokosų miltus, balkšvojo gysločio sėklų luobeles, kepimo miltelius bei druską.
  3. Paruoštą drėgną masę supilkite ant sausų ingredientų, gerai išmaišykite ir palikite, kad išbrinktų apie 10 minučių.
  4. Keptuvėje išlydykite gabalėlį kokosų aliejaus, naudodami valgomąjį šaukštą formuokite nedidelius blynelius, apie keturis vienam kepimui ir kepkite ant vidutinio karščio apie 2-4 minutes.
  5. Sumažinkite karštį, mentelės pagalba atsargiai apverskite blynelius ir kepkite dar 2-4 minutes arba kol iškeps.
  6. Patiekite lėkštėje su jūsų pasirinktu jogurtu, uogomis bei klevų sirupu.
Solamita Lukauskė

Sveiki, esu mitybos specialistė, dietistė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė Solamita Lukauskė.

There are 2 comments on this post
  1. Rūta
    10 liepos, 2018, 2:41 pm

    Ar galite pasiūlyti, kuo keisti tokį kiekį kiaušiniu, nesugadinant recepto? 🙂

    • Solamita
      11 liepos, 2018, 11:03 am

      Sveika, Rūta! Šiuo atveju tai turbūt geriau paieškoti kokio nors kitokio blynų recepto, kadangi kiaušiniai čia vienas pagrindinių ingredientų 🙂

Leave a reply