SKAIDULINĖS MEDŽIAGOS

Informacinis gidas

7.49

2013 – 2014 m. atliktas suaugusių ir pagyvenusių Lietuvos gyventojų faktinės mitybos ir mitybos įpročių tyrimas parodė, kad Lietuvos gyventojai suvartoja beveik du kartus mažiau skaidulinių medžiagų nei rekomenduojama!

Gerai žinoma, kad pakankamas skaidulinių medžiagų suvartojimas gali ne tik pagerinti virškinimo sistemos veiklą, padėti išvengti vidurių užkietėjimo, bet dieta praturtinta skaidulinėmis medžiagomis taip pat siejama su mažesne širdies ligų, 2 tipo cukrinio diabeto bei storosios žarnos vėžio rizika.

Skaidulinės medžiagos – svarbu, tačiau kaip iš tikrųjų kasdien su maistu gauti pakankamai?

Gide, tarp gausybės kitos vertingos informacijos, rasite lenteles, paruoštas pagal visuotinai nustatytus ir priimtus duomenis, kuriose pateiktas skirtingų maisto grupių produktų skaidulinių medžiagų kiekis porcijoje. Ši informacija padės lengvai susidėlioti savo kasdienį skaidulinėmis medžiagomis praturtintą dienos meniu su savo mėgstamiausiais produktais!

Itin lengvai praktikoje pritaikomi patarimai, kurių dalis pateikta vaizdiniu lengvai įsimenamu turiniu, padės susikurti sveikatai palankesnius įpročius. Sužinosite ne tik skaidulinių medžiagų šaltinius bei jų porcijų dydžius, bet ir tai, kaip juos pamatuoti naudojantis tik savo rankomis!

Gide Jūsų taip pat laukia skaidulinėmis medžiagomis praturtintos dienos meniu pavyzdys bei literatūra – norintiems sužinoti daugiau.

 

Puslapiai: 15

Formatas: PDF failas

Autorė: mitybos specialistė Solamita Lukauskė

Kategorija:
Dalintis